Нічний обстріл на Вінниччині

Новини Вінниці / Нічний обстріл на Вінниччині

У ніч на 3 серпня на Вінниччині тривала повітряна тривога через атаку ворожих ударних безпілотних літальних апаратів (БпЛА).

Як повідомила перша заступниця начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна, зафіксовано влучання в об’єкт інфраструктури. Протягом доби в Україні було ліквідовано 24 ударні дрони. Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук розповів про деталі повітряного бою та знешкодження ворожих безпілотників.

У ніч на 3 серпня противник завдав удару двома зенітними керованими ракетами С-300 з окупованої території Донеччини, двома протирадіолокаційними ракетами Х-31П з повітряного простору над акваторією Чорного моря, а також 29-ма ударними БпЛА типу «Shahed» з напрямків мис Чауда (Крим), Приморсько-Ахтарськ та Курськ (РФ).

В результаті протиповітряного бою було збито 24 ударні БпЛА типу «Shahed-131/136» у межах Херсонської, Одеської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Дніпропетровської, Київської, Вінницької та Житомирської областей. Попри успішне знешкодження більшості дронів, один з них все ж вразив інфраструктурний об’єкт на Вінниччині.

Масштаби пошкоджень наразі оцінюються, рятувальні підрозділи працюють на місці події.

Читайте також, огляд бойових дій за минулу добу.