Огляд бойових дій за 892-гу добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 892-гу добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби зафіксовано 123 бойові зіткнення.

За уточненою інформацією противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах один ракетний удар із застосуванням трьох ракет, а також 80 авіаударів, зокрема скинув 114 коригованих авіаційних бомб (КАБ). Крім цього, здійснив 4693 обстріли, з них 93 – із реактивних систем залпового вогню. Авіаційні удари завдавалися в районах населених пунктів Харківської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Минулої доби авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 15 ударів по районах зосередження особового складу противника, району зосередження озброєння та військової техніки (ОВТ), пункту управління безпілотними літальними апаратами (БпЛА), а також уразили два засоби ППО та склад боєприпасів ворога.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні дії, загалом відбулося шість бойових зіткнень. Бої точилися в районах Глибокого, Тихого та Вовчанська Харківської області.

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу склала три, де Сили оборони відбивали атаки ворога в районі Стельмахівки Харківської області.

На Лиманському напрямку українські війська відбили 15 атак противника в районах Макіївки Луганської області, Тернів та Торського Донецької області.

На Сіверському напрямку відбито 11 атак в районах Івано-Дар’ївки, Спірного, Верхньокам’янського, Переїзного та Виїмки.

Українські воїни на Краматорському напрямку зупинили 12 спроб противника прорвати оборону в районі Часового Яру, Іванівського та Кліщіївки Донецької області.

Ворог 24 рази намагався вклинитися в оборону на Торецькому напрямку в районах Північного, Торецька, Нью-Йорка та Залізного.

На Покровському напрямку нашими захисниками відбито 36 атак в районах Новоолександрівки, Желанного, Воздвиженки, Іванівки, Новоселівки Першої та Калинового.

На Курахівському напрямку Сили оборони стримували ворога в районах Красногорівки та Костянтинівки, де ворог тричі намагався прорвати оборонні позиції.

На Времівському напрямку противник здійснив п’ять безуспішних спроб прорвати оборону у напрямку Водяного та Степової Новосілки Донецької області.

На Оріхівському напрямку відбулося два бойових зіткнення в районі Новоданилівки та Новоандріївки Запорізької області.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території росії.

Загалом, за минулу добу втрати російських загарбників склали 1170 осіб. Українські воїни знешкодили чотири танки, 27 бойових броньованих машин, 56 артилерійських систем, одну реактивну систему залпового вогню, засіб ППО, 52 БпЛА оперативно-тактичного рівня, три крилаті ракети, 54 автомобілі та чотири одиниці спеціальної техніки окупантів.