Майже 300 000 євро за незаконний перетин кордону

Новини Вінниці / Майже 300 000 євро за незаконний перетин кордону

На прикордонній території між Україною та Молдовою, прикордонники затримали чоловіків, серед яких були жителі Вінниччини.

Державна прикордонна служба України повідомила, що оперативники отримали інформацію про причетність жителів прикордонних територій до організації незаконного переправлення в Молдову великої групи осіб. Організатори кілька днів збирали своїх «клієнтів» в одному з населених пунктів, плануючи одночасно переправити їх через кордон.

У визначений час група завантажилася в транспортні засоби та вирушила до точки висадки на ділянці відділу прикордонної служби «Кельменці» Чернівецького загону. Після цього вони планували пішки перейти кордон поза пунктами пропуску.

На підході до лінії державного кордону порушників затримали прикордонники. До групи входило 24 чоловіки – мешканці Київської, Тернопільської, Івано-Франківської, Рівненської, Чернігівської, Вінницької, Запорізької, Хмельницької, Дніпропетровської, Чернівецької та Львівської областей. Кожен з них заплатив за незаконну подорож головним організаторам маршруту по 12 тисяч євро, що загалом складає майже 300 000 євро.

Відносно затриманих складено протоколи про адміністративне правопорушення. На даний час встановлюється місцезнаходження головних організаторів протиправної схеми, яких очікує покарання, передбачене статтею 332 Кримінального кодексу України.

Прикордонники звернулися до громадян із закликом приєднатися до лав Державної прикордонної служби, нагадуючи, що служба в їхніх рядах є більш почесною та безпечною альтернативою незаконному перетину кордону. Подробиці можна дізнатися за телефоном: 044-230-76-00.

Також днями 22- річний вінничанин разом з трьома друзями намагався так само втекти через Дністер, але загинув