Намагався втекти у Молдову: у Дністрі потонув 22-річний вінничанин

Новини Вінниці / Намагався втекти у Молдову: у Дністрі потонув 22-річний вінничанин

Інцидент стався під час спроби чотирьох чоловіків переправитися через річку на човні, але їхній план був зірваний прикордонниками.

Уночі, використовуючи тепловізійний пристрій, прикордонники Могилів-Подільського загону виявили човен, що рухався з боку Молдови, а також помітили чотирьох людей на українському березі, які наближалися до води. Для запобігання незаконному перетину кордону наряд здійснив попереджувальні постріли вгору.

Після цього чоловіки кинулися у воду, сподіваючись доплисти до човна. Однак "перевізник", зрозумівши, що їх викрили, розвернувся назад. Троє чоловіків – 27-річні мешканці Херсонської та Івано-Франківської областей та 19-річний житель Маріуполя – повернулися на берег. Але 22-річний вінничанин вирішив самостійно переплисти річку і незабаром зник під водою.

До пошуково-рятувальної операції українські прикордонники залучили молдовських колег. Тіло молодого чоловіка було знайдено неподалік від берега.

Правоохоронці встановили, що до моменту зустрічі на березі чоловіки між собою не були знайомі та не знали, що їм доведеться перепливати річку. Вони діяли за вказівками так званих організаторів "нелегальної подорожі", з якими комунікували через анонімний канал в мережі. Кожен з порушників заплатив організаторам по 10 тисяч доларів на електронний гаманець.

Наразі справою займається поліція, яка розслідує обставини інциденту та встановлює особи організаторів незаконної переправи через кордон.