Жителів Вінниччини попереджають про надзвичайну пожежну небезпеку

Новини Вінниці / Жителів Вінниччини попереджають про надзвичайну пожежну небезпеку

У Вінницькому обласному центрі з гідрометеорології попереджають про надзвичайну пожежну небезпеку 5 класу, яка спостерігатиметься з 27 по 29 червня у всіх районах області.

Ці погодні умови сприяють високій ймовірності виникнення та розповсюдження пожеж в екосистемах, особливо при наявності відкритого вогню. Про це йдеться на Facebook-сторінці центру.

Рятувальники з Вінницького обласного управління ДСНС нагадують, що найчастішими причинами виникнення пожеж у природних екосистемах є випалювання трави, кинутий недопалок або сірник, розведення вогнища й необережне поводження з вогнем.

Надзвичайники вкотре застерігають громадян про необхідність дотримання правил пожежної безпеки. Не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці. Такі дії можуть призвести до швидкого розповсюдження вогню та масштабних пожеж, що загрожують не лише екосистемам, а й майну та життю людей.