Жителів Хмільницького району попереджають про планові вибухи

Новини Вінниці / Жителів Хмільницького району попереджають про планові вибухи

15 серпня в Хмільницькому районі буде проведено планові вибухові роботи на Жежелівському родовищі гранітів.

Мешканців міста Козятина та навколишніх населених пунктів попереджають про можливі гучні звуки та просять зберігати спокій.

Відповідно до повідомлення Вінницької обласної військової адміністрації, 15 серпня в проміжку часу між 12:00 та 17:00 на території Жежелівського родовища гранітів ПрАТ «Жежелівський кар’єр», розташованого в селі Жежелів, будуть проведені вибухові роботи. Метою проведення вибухів є подрібнення скальних порід для подальшого виробництва гранітної продукції.

З метою попередження населення про проведення вибухових робіт, підприємство дотримуватиметься встановлених звукових сигналів:

  • Один довгий сигнал (тривалістю 2 хвилини) буде поданий перед початком заряджання.
  • Два довгих сигнали (тривалістю 2 хвилини кожен) будуть подані безпосередньо перед вибухом.
  • Три коротких сигнали (тривалістю по 30 секунд кожен) пролунають після завершення вибухових робіт.

Жителів Козятина та Хмільницького району просять взяти до уваги ці попередження та зберігати спокій під час проведення вибухових робіт.

Зазначені вибухи є плановими заходами, спрямованими на забезпечення безперебійної роботи підприємства та не несуть загрози для населення. Департамент з питань цивільного захисту, ресурсного забезпечення сил оборони й безпеки Вінницької обласної військової адміністрації закликає мешканців регіону не панікувати та слідкувати за додатковими повідомленнями щодо завершення робіт.