Жінку, яка закликала повернути «радянщину», засуджено до ув'язнення

Новини Вінниці / Жінку, яка закликала повернути «радянщину», засуджено до ув'язнення

Вінницький міський суд виніс вирок жінці, яка відкрито підтримувала російську агресію та закликала до відновлення Радянського Союзу.

Як повідомила пресслужба Вінницького міського суду, жінка була обвинувачена за чотирма статтями Кримінального кодексу України, зокрема за ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу), ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ст. 436 (пропаганда війни), та ч. 1 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної символіки та пропаганда комуністичного тоталітарного режиму).

Суд встановив, що обвинувачена, маючи проросійську ідеологічну позицію, неодноразово коментувала та поширювала у соціальних мережах публікації, що виправдовують агресію російської федерації проти України. У своїх дописах жінка закликала до відновлення Радянського Союзу та підтримувала окупаційні дії рф.

У судовому засіданні жінка визнала свою провину і щиро розкаялася. Проте, зважаючи на суспільну небезпеку її дій, суд ухвалив рішення про призначення їй покарання у виді трьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вирок суду ще не набрав законної сили, і сторони можуть його оскаржити в апеляційному порядку. Однак цей випадок є важливим сигналом про те, що підтримка агресора та пропаганда війни в Україні будуть суворо каратися за законом.