Землю з водним об’єктом вартістю у 317 млн грн повернуть громаді на Вінниччині

Новини Вінниці / Землю з водним об’єктом вартістю у 317 млн грн повернуть громаді на Вінниччині

Орендар кілька років не платив за користування ділянкою.

Як зазначили у Вінницькій обласній прокуратурі, йдеться про земельну ділянку водного фонду площею понад 13 га вартістю 317 млн грн, яка знаходиться в одному із сіл Оратівської громади. Земельну ділянку із водним об’єктом у 2010 році розпорядженням колишньої райдержадміністрації було надано в оренду фізичній особі строком на 35 років для рибогосподарських потреб.

Протягом останніх кількох років орендар не виконував свої зобов’язання щодо сплати орендної плати, що стало причиною для втручання прокуратури. В результаті, прокуратура в судовому порядку захистила інтереси громади, яка є власником об’єкта і недоотримала грошові надходження за використання землі та розташованої на ній водойми. 

Завдяки діям Немирівської окружної прокуратури, було досягнуто справедливого рішення про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки громаді. Це рішення дозволить місцевій громаді отримати контроль над своєю землею та водним об’єктом, забезпечуючи належне використання ресурсів та фінансові надходження до місцевого бюджету.

Після набрання рішенням законної сили, прокуратура вживатиме заходів щодо його реального виконання, забезпечуючи повернення земельної ділянки у власність громади та відновлення справедливості у використанні природних ресурсів.