Затримано групу агентів, які збирали координати для авіаобстрілів Вінниччини

Новини Вінниці / Затримано групу агентів, які збирали координати для авіаобстрілів Вінниччини

СБУ оголосила про затримання групи агентів ФСБ, які збирали координати для можливих авіаційних ударів у Вінницькій області.

За інформацією СБУ, російська спецслужба планувала нанести авіаційні удари на Київщину, Черкащину, Полтавщину, Вінницю та Кіровоградщину. Головними об'єктами для потенційних авіаобстрілів були енергогенеруючі підприємства та логістичні склади, де зберігають паливно-мастильні матеріали. Також зловмисники намагались отримати інформацію щодо геолокацій військових аеродромів та спецпідрозділів, які охороняють Генеральний штаб Збройних сил України.

Для виконання цих завдань ФСБ залучила двох своїх агентів з міст Умань та Лубни. Згідно з розслідуванням, обидва агенти, 28-річні безробітні, були завербовані в березні цього року кадровим співробітником Кримського управління ФСБ. З метою конспірації фігуранти діяли порізно, але спілкувалися з одним куратором з ФСБ через анонімний чат у популярному месенджері.

Спецоперацію з затримання зловмисників СБУ провела у місті Києві та Київській області за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури. Затриманим оголошено підозру за статтею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), а відповідно до цього їм загрожує довічне ув'язнення.