Затримано браконьєрів, які виловили риби на 53 тисячі гривень

Новини Вінниці / Затримано браконьєрів, які виловили риби на 53 тисячі гривень

Великий випадок браконьєрства було зафіксовано на Ладижинському водосховищі.

Під час рейду на Ладижинському водосховищі у селі Заозерне Гайсинського району було викрито групу чоловіків, які здійснювали незаконний вилов риби. Зловмисники використовували заборонену зяброву сітку для добування водних біоресурсів. 

За даними Вінницького рибоохоронного патруля, браконьєри спіймали 29 карасів сріблястих, одного коропа та одного окуня. Загальна вага незаконно виловленої риби склала понад 5 кг. Збитки, завдані рибному господарству України, оцінюються в 52 717 гривень.

На порушників було складено адміністративні протоколи відповідно до ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП). Водні біоресурси, а також заборонене знаряддя лову були вилучені. 

Матеріали справи будуть передані до Гайсинського районного суду, де буде розглянуто питання про притягнення винних осіб до відповідальності. Рибоохоронний патруль наголошує на важливості дотримання законодавства у сфері рибальства та боротьби з браконьєрством для збереження водних ресурсів і екологічного балансу.