Затримання на кордоні: серед порушників – вінничани

Новини Вінниці / Затримання на кордоні: серед порушників – вінничани

22 липня на відстані 18 кілометрів від державного кордону правоохоронці затримали автомобілі, в яких перебували шість чоловіків призовного віку з різних регіонів України.

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомив, що серед затриманих були мешканці Запорізької, Черкаської, Київської, Харківської та Вінницької областей. За організацію незаконного перетину кордону ділки планували отримати від кожного «клієнта» 100 000 гривень, що в сумі складало 600 000 гривень.

Правоохоронці спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань в Одеській області та співробітниками Подільського прикордонного загону заблокували канал незаконного переправлення осіб через державний кордон. За даними слідства, координати з датою та місцем збору військовозобов’язані отримували через месенджери. Далі їх обіцяли безперешкодно доставити до кордону з Молдовою, де вони мали його перетнути пішки.

Зараз вирішується питання про повідомлення підозр двом організаторам переправлення за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Щодо «туристів», складені адміністративні протоколи за спробу незаконного перетинання державного кордону України згідно з ч. 2 ст. 204-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.