Задушив подушкою через ревнощі

Новини Вінниці / Задушив подушкою через ревнощі

Жителю Хмільника суд виніс вирок

Як повідомили на сторінці Вінницької обласної прокуратури, трагічна подія сталася у травні 2021 року. У квартирі підсудного його співмешканка вживала алкоголь зі своїм знайомим. Коли додому прийшов господар, на ґрунті ревнощів між ними виник конфлікт. Співмешканець наніс жінці численні удари по голові, тулубу, нижніх та верхніх кінцівках, а потім пішов розпивати спиртне зі знайомим.

Перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, повернувшись додому, у чоловіка виник прямий умисел позбавити співмешканку життя. Реалізуючи його, зловмисник вдарив жінку по обличчю та, застосувавши силу, задушив подушкою. Потерпіла померла на місці пригоди.

Під час судових слухань прокурор Хмільницької окружної прокуратури довів умисність дій чоловіка та надав докази його винуватості, з якими погодився суд. За публічного обвинувачення прокурора місцевого жителя було визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – у вбивстві, тобто умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині.

Чоловіка засуджено до 12 років позбавлення волі. Проте наразі вирок законної сили не набрав. До набрання вироком законної сили засуджений перебуватиме під вартою.