Як змінюються сайти вакансій аналітика від Jooble

Новини Вінниці / Як змінюються сайти вакансій аналітика від Jooble

Опитування, проведене Jooble у січні 2022 року серед 116 генеральних директорів, показало, що нестача кваліфікованої робочої сили була найбільшою зовнішньою проблемою, з якою зіткнулися їхні компанії.  Як ми вважаємо, це не надто дивно — всі знають, що зараз ми стикаємося з нестачею робочої сили з покоління до покоління.

Опитування, проведене Jooble у січні 2022 року серед 116 генеральних директорів, показало, що нестача кваліфікованої робочої сили була найбільшою зовнішньою проблемою, з якою зіткнулися їхні компанії.  Як ми вважаємо, це не надто дивно — всі знають, що зараз ми стикаємося з нестачею робочої сили з покоління до покоління. Якщо подивитись пропозиції по містам нашої країни, то робота Вінниця, Київ, Житомир, та й інші міста, є різна.  

Крім поточної нестачі робочої сили, керівники також часто зазначають, що якість праці є ще одним важливим фактором успіху їхнього бізнесу. Пам'ятаючи про ці два моменти, створювались сотні та сотні стартапів, які залучили значні венчурні засоби для вирішення проблеми найму. Проблема ясна, потреба очевидна, можливості величезні.

Визначення ринку

У широкому сенсі ми називаємо стартапи за «наймом» компаніями, які допомагають кандидатам отримати роботу. Звучить досить просто, але насправді вони бувають різних форм та розмірів та мають масу збігів.

Ось приблизний огляд структури ринку:

  1. Спільні платформи вакансій 
  2. Програмне забезпечення для корпоративного рекрутингу
  • Точкове рішення, орієнтоване на сорсинг
  • Широке рішення з можливістю пошуку

Найм компаній, які фокусуються на певній групі

  • Розробники
  • Медсестри
  • Жінки
  • Некваліфіковані робітники
  • Кваліфіковані сині комірці
  • Інші (наприклад, різні кандидати, ветерани, початок кар'єри)

Платформи сучасних вакансій

У сучасну епоху платформ вакансій ми спостерігаємо три ключові тенденції.Платформи вакансій стають розділеними та вертикалізованими:

- LinkedIn відмінно підходить для середнього робітника, але не для решти населення. Що робити, якщо ви наймаєте на низькокваліфіковану роботу у сфері роздрібної торгівлі чи готельного бізнесу, яка не наголошує на необхідності резюме? Що, якщо ви відмінний розробник програмного забезпечення, але у вашому резюме немає кращого навчального закладу? Нова ера робочих платформ стає все більш вертикальною, з точковими рішеннями в роздрібній торгівлі / готельному бізнесі, охороні здоров'я, найму різних групи людей.

- Платформи вакансій виконують більше роботи, яку раніше виконували компанії чи кандидати, вони просто полегшили зв'язки між роботодавцями і шукачами роботи. Платформи з працевлаштування беруть на себе все більше роботи, яку раніше виконували як кандидати (створення профілю, підвищення кваліфікації, пошук роботи), так і компанії (перевірка кандидатів, відстеження кандидатів у процесі).

Платформи вакансій переходять від реальних ринкових майданчиків до керованих ринкових майданчиків: це відбувається на всіх типах ринкових майданчиків, а не лише на біржах праці. Компанії все більше беруть участь в угодах, щоб гарантувати кращий досвід для споживачів. 

 

admin

10 листопада, 2022