Як виправити Mac, який не запускається чи не завантажується

Новини Вінниці / Як виправити Mac, який не запускається чи не завантажується

Якщо ви тут, щоб дізнатися, як виправити Mac, який не запускається, ми вам допоможемо. Більшість з нас вважають само собою зрозумілим, що наш Mac, iPhone або iPad просто ... працюють.

Якщо ви тут, щоб дізнатися, як виправити Mac, який не запускається, ми вам допоможемо. Більшість з нас вважають само собою зрозумілим, що наш Mac, iPhone або iPad просто ... працюють. Так що, коли щось піде не так, наприклад, Mac не запускається, ми з більшою ймовірністю будемо здивовані. На щастя, в більшості випадків ваш Mac буде працювати.

Коли ви використовуєте свій Mac для продуктивної або творчої роботи, він вам потрібен у відмінній формі, щоб виконати роботу, яку ми від нього будемо вимагати. Отже, знання того, як виправити Mac, який не запускається, бажано без допомоги експерта, який візьме з вас трохи грошей - це навик, який стане в нагоді і заощадить вам трохи грошей.

Ось для чого ми тут. Ми зібрали деякі з найбільш поширених виправлень, які ви можете спробувати, якщо ваш Mac не починається або не завантажується. Очевидно, що в деяких крайніх випадках вам буде потрібно професійна допомога, і є безліч авторизованих сервісних центрів, готових і здатних її надати. Але в більшості випадків це проста проблема, яку можна легко виправити. Але можливо ви не зможете вирішити свою проблему, тоді вам потрібна буде консультація професіоналів, ви можете звернутися в інтернет-магазин "Zeto". Ці хлопці кожен день працюють з ноутбуками, вже вони вашу проблему зможуть визначити.

Виправлення ноутбука, що не хоче робити

Папка Mac зі знаком питання: що це значить?

Якщо ваш Mac запускається в папці Mac зі знаком питання, це може означати одне з двох: (1) ваш завантажувальний диск більше не працює, тому що або ви раніше запускали Mac з іншого диска, або ваш жорсткий диск вийшов з ладу, або (2 ) не встановлена ​​працює операційна система.

Страшно включати Mac тільки для того, щоб знайти одну папку зі знаком питання на суцільному чорному фоні. Але не хвилюйтеся. Поки це не жорсткий диск, який повністю перестав працювати, може бути спосіб повернути ваш Mac до свого попереднього стану.

  • Крок 1. Натисніть і утримуйте кнопку живлення протягом 10 секунд, щоб вимкнути Mac.
  • Крок 2: Увімкніть Mac і утримуйте Command (⌘) + R. Це приведе вас до відновлення macOS.
  • Крок 3: Виберіть Дискову утиліту, натисніть «Продовжити» і знайдіть свій завантажувальний диск на бічній панелі.
  • Крок 4: Натисніть «Перша допомога» і натисніть «Виконати». Це повинно спонукати ваш Mac знайти помилки і виправити їх.

Якщо "Дискова утиліта" не знайшла або не змогла виправити всі помилки, можливо, вам доведеться переформатувати диск, переустановити macOS або відновити резервну копію за допомогою Time Machine.

Однак, якщо ви не можете виконати це відновлення, тому що "Дискова утиліта" просто не бачить ваш завантажувальний диск, вам, можливо, доведеться звернутися до фахівця з Mac для обслуговування.

Mac не запускається, але зависає на синьому або сірому екрані

Постійний синій або сірий екран при завантаженні Mac, як правило, викликаний периферійним пристроєм. Вимкніть Mac. Вимкніть всі, крім живлення, клавіатури і миші (якщо зовнішні), і перезапустіть.

Якщо Mac запускається нормально, проблема з периферійним пристроєм. Щоб з'ясувати, який з них несправний, підключайте їх по черзі і запускайте кожен раз, поки проблема не повториться.

Як тільки ви знайдете винуватця, погуглити проблему і назва периферійного пристрою, щоб дізнатися, що інші зробили, щоб виправити це. Якщо Mac не завантажується, коли всі периферійні пристрої відключені, спробуйте завантажитися в безпечному режимі, утримуючи клавішу Shift при перезавантаженні.

Іноді проблема вирішується після перезапуску. Якщо немає, завантажити в розділ відновлення і виконайте дії, описані вище.

Розуміння сигналів запуску

При включенні Mac ви повинні почути звуковий сигнал. Тип звукового сигналу може змінюватися в залежності від будь-яких проблем, з якими може зіткнутися ваш Mac, тому вони є хорошим способом з'ясувати, що заважає вашому Mac правильно запуститися.

Один тон, що повторюється кожні п'ять секунд: Це означає, що на Mac не встановлена ​​оперативна пам'ять, тому встановіть її!

Три послідовних тони і п'ятисекундна пауза, що повторюються в циклі: Це означає, що ОЗУ не вдалося перевірити цілісність; заміни це.

Один довгий звуковий сигнал при утриманні кнопки живлення: Оновлення EFI ROM на ноутбуках Mac до 2012 року.

Три довгих тони, три коротких тони, а потім ще три довгих тони: Mac знаходиться в режимі відновлення EFI ROM.

Що робити, якщо ваш Mac взагалі не запускається

Перш за все, переконайтеся, що Mac підключений до джерела живлення і кабель живлення надійно закріплений. Потім ви повинні перевірити, що розетка включена і працює. (Протестуйте лампою!)

Потім виключіть можливість того, що це проблема з відображенням. Чи є сигнал запуску? Ви чуєте вентилятор? Чи горить світлодіод сну? Клавіша Caps Lock загоряється при натисканні? Якщо відповідь на будь-який з цих питань позитивний, можливо, проблема пов'язана з дисплеєм.

Якщо це зовнішній монітор, перевірте його підключення. Якщо все в порядку, спробуйте скористатись іншим дисплей. Якщо відповідь на всі ці питання негативний, спробуйте скинути контролер управління системою (SMC). Завершіть роботу, натисніть (зліва) Shift + Options + Ctrl і натисніть кнопку живлення для запуску.

admin

6 лютого, 2021