Вручення державних нагород родинам полеглих поліцейських у Вінниці

Новини Вінниці / Вручення державних нагород родинам полеглих поліцейських у Вінниці

У Вінниці відбулася урочиста церемонія вручення державних нагород родинам поліцейських, які загинули, захищаючи незалежність України.

Захід відбувся за участю начальника поліції Вінницької області Юрія Пархоменка, Голови Вінницької ОВА Сергія Борзова та заступника начальника ДПОП ОШБ НПУ «Лють» Вячеслава Вусінського. Полеглі Герої, що служили у штурмовій бригаді «Лють», були вшановані за їхній героїзм та самовідданість.

Церемонія вручення нагород розпочалася з промов, які підкреслювали важливість подвигу полеглих поліцейських. Юрій Пархоменко наголосив на безстрашності та самопожертві тих, хто став на захист своєї країни, не вагаючись взяти до рук зброю, щоб забезпечити мир і свободу для своїх родин та всієї України. Він висловив глибоку повагу до загиблих Героїв та їхніх родин, підкресливши, що подвиг поліцейських буде навіки пам’ятний і буде передаватися наступним поколінням.

«Вони не вагалися і взяли до рук зброю, щоб їхні родини жили під мирним небом, аби в їхній дім не прийшов ворог та Україна була вільною. Їм не треба було чужого, вони захищали своє. Саме за своє – рідне, вони віддали життя. Про їхній подвиг розповідатимуть майбутнім поколінням, а наша місія – пам’ятати і помститися. Тільки завдяки вашим хлопцям і тим, хто нині боронить нашу країну, ми тримаємось і Перемога буде за нами. Ми розділяємо із вами цей біль і скорботу. Вічна слава Героям!» – сказав Юрій Пархоменко, звертаючись до рідних загиблих.

За особисту мужність, самовіддані дії, захист державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Присязі поліцейського, Указами Президента України, орденами «За мужність» ІІІ ступеня, відзнаками «За оборону України» та медалями «Захиснику Вітчизни» були нагороджені:

- Старший лейтенант поліції Борис Дідур
- Лейтенант поліції Богдан Соколовський
- Лейтенант поліції Вадим Кондратюк
- Лейтенант поліції Олексій Наборський
- Молодший лейтенант поліції Сергій Бойко
- Старший сержант поліції Дмитро Богуцький
- Старший сержант поліції Сергій Смоляк
- Капрал поліції Віталій Московчук
- Капрал поліції Роман Федоренко
- Капрал поліції Сергій Хоменко
- Рядовий поліції Артур Іванішин
- Рядовий поліції Микола Олійник

Сергій Борзов підкреслив, що ці Герої залишилися вірними присязі до останнього подиху і гідно виконували бойові завдання, захищаючи Україну.

На церемонії виступив також Анатолій Васильович, батько загиблого поліцейського Дмитра Богуцького. Він поділився своїм горем і гордістю за свого сина, який віддав життя заради незалежності України.

«Мій син служив народу України. Я пишаюсь тим, що я його батько! Не був, а Є! І поки я живий і жива моя дружина, він завжди буде у наших молитвах», – сказав Анатолій Васильович.