Володимир Зеленський вручив паспорт доньці загиблого прикордонника з Вінниччини

Новини Вінниці / Володимир Зеленський вручив паспорт доньці загиблого прикордонника з Вінниччини

Під час урочистих заходів, присвячених Дню Української Державності та Дню хрещення Київської Русі, Президент Володимир Зеленський вручив паспорти українцям, які досягли 14-річного віку.

На сторінці Першої заступниці начальника Вінницької ОВА Наталії Заболотної з'явилась інформація про особливий момент для 14-річної Марії Мельник, яка отримала свій перший паспорт з рук Президента Володимира Зеленського. Урочисте вручення відбулося під час святкування Дня Української Державності та Дня хрещення Київської Русі.

Марія Мельник, мешканка Піщанської громади Вінниччини, втратила свого батька, Сергія Мельника, який був майстер-сержантом Державної Прикордонної Служби України. Сергій Мельник загинув, виконуючи свій обов'язок, у боях за Батьківщину на Донеччині. 

Володимир Зеленський не лише вручив паспорти молодим українцям, але й відзначив державними нагородами військових та представників інших професій. У своїй промові Президент наголосив на важливості державності для кожного українця. Він зазначив, що державність – це досягнення всіх, хто бореться, працює, об’єднує світ, навчається, поширює правду і готує для Росії відповідальність. 

«Наша державність – це ви і є, кожен і кожна, хто переживає за Україну, пишається Україною і робить усе, що тільки може, щоб Україна перемогла», – підкреслив Зеленський.