Водій на «Мерседесі» збив двох жінок, одна з них померла

Новини Вінниці / Водій на «Мерседесі» збив двох жінок, одна з них померла

На Вінниччині сталася смертельна аварія, водій зник з місця події, але був знайдений поліцією.

22 вересня у Вінницькому районі сталася трагічна ДТП, внаслідок якої одна жінка загинула, а інша отримала травми. Як повідомили у поліції Вінниччини, аварія сталася при в’їзді до села Кліщів, коли водій автомобіля Mercedes наїхав на скутер, що рухався попереду.

За попередньою інформацією, аварія трапилася близько 19:30. 57-річний місцевий житель за кермом Mercedes зіткнувся зі скутером, на якому їхали дві жінки. Після скоєння наїзду водій автомобіля покинув місце події, не надавши допомоги постраждалим.

У результаті аварії 29-річна керманичка скутера та її 38-річна пасажирка були доставлені до лікарні. На жаль, водійка скутера померла від отриманих травм у медичному закладі, а її пасажирка продовжує перебувати під наглядом лікарів.

Після отримання повідомлення про ДТП, правоохоронці оперативно почали пошуки винуватця. Автомобіль Mercedes було знайдено неподалік місця проживання водія на території місцевої ферми, а самого чоловіка правоохоронці виявили наступного ранку. Зразки його крові були відібрані для проведення токсикологічної експертизи, щоб встановити, чи був водій у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння на момент аварії.

За фактом ДТП поліція розпочала розслідування кримінального провадження за двома статтями Кримінального кодексу України: порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до смерті (ч. 2 ст. 286 ККУ), та залишення потерпілого в небезпеці (ч. 3 ст. 135 ККУ). Санкції за цими статтями передбачають до восьми років ув'язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами до трьох років.

Наразі правоохоронці проводять низку експертиз, результати яких будуть ключовими для подальших процесуальних рішень. За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури водієві готуються матеріали для вручення підозри, а слідчі звернуться до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.