ВМР підсилила бригаду оборонців новим спорядженням

Новини Вінниці / ВМР підсилила бригаду оборонців новим спорядженням

ВМР разом із місцевою громадою та Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом продовжує активно підтримувати ЗСУ.

Чергова партія техніки вже допомагає нашим Захисникам на одному з найгарячіших напрямків фронту. Військові отримали пів сотні FPV-дронів, десять Mavic 3T із приладом нічного бачення та тепловізійний приціл, які стануть незамінними інструментами у боротьбі з ворогом.

Секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський зазначив, що це вже четверте підсилення технікою для цієї частини.

"Наша команда в черговий раз на запит бійців передає допомогу. Ретельно разом з оборонцями опрацьовуємо їхні потреби на фронті у боротьбі з окупантами. Саме для цієї частини це вже четверте таке підсилення технікою. Ці хлопці якісно тримають оборону в найгарячіших точках фронту, тому завдання команди Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу – щоб Збройні сили відчували нашу підтримку. А їхні родини відчували нашу турботу", – підкреслив Яблонський.

Військовий з позивним Балак розповів про важливість безпілотних пристроїв у бойових умовах.

"FPV-дрони – це чи не найбільша потреба, з якою звертаються бійці у своїх запитах. Безпілотники – це очі бійців та одночасно зброя. Безпілотні пристрої наразі дуже важливі у зв’язку з дефіцитом артилерії. Воно не заміняє, але доповнює, підтримує нас у боротьбі з російською агресією. Mavic шукають цілі, роблять розвідку, а FPV їх уражають. Це розхідний матеріал на фронті. Тому вони потрібні завжди і багато. FPV, який коштує кількасот доларів, уражає ворожу техніку, яка коштує десятки, а то і сотні тисяч доларів, живої сили, складів. Так ми зможемо швидше перемогти", – розповідає Балак.

Безпека та оборона залишаються незмінним пріоритетом для Вінницької міської ради. Від початку повномасштабного вторгнення громада підтримує 37 військових частин. Цьогоріч на підсилення фронту в бюджеті громади передбачили майже 1 млрд грн – третину коштів, які не входять до захищених статтей. Усе обладнання придбано за запитами військових, каже координатор Гуманітарного штабу та депутат міської ради Дмитро Науменко.

"З військовими, які звертаються до нас, ми постійно на зв’язку. Ретельно розглядаємо запити, які надходять, та надаємо допомогу у найкоротші терміни. Закриваємо їхні потреби у техніці саме за тими характеристиками, які потребують бригади на лінії зіткнення", – зазначає Науменко.

Згідно з дослідженням ГО "Громадський контроль", Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил оборони України. Бюджет громади на 2024 рік розподілений згідно з ключовими принципами та пріоритетами: "Безпека та оборона", "Стійкість", "Турбота".

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб було створено в березні 2022 року спільним рішенням Вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії (силам оборони України). Очолює штаб Володимир Гройсман.