Вінницький суд ухвалив вироки для двох депутатів Державної Думи рф

Новини Вінниці / Вінницький суд ухвалив вироки для двох депутатів Державної Думи рф

Вони були визнані винними у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 110 Кримінального кодексу України, за підтримку самопроголошених донецької та луганської народних республік.

Відповідно до інформації суду, обвинувачені, брали участь у засіданнях, де голосували за постанови, що сприяли визнанню самопроголошених донецької та луганської народних республік як самостійних, суверенних і незалежних держав. Вони також підтримали ратифікацію міжнародних договорів між росією та так званими донецькою і луганською народними республіками.

Суд зазначив, що ці дії були частиною злочинного плану, оскільки рішення Державної Думи використовувалося для створення приводів для ескалації воєнного конфлікту та виправдання агресії перед громадянами рф та світовою спільнотою.

Суд визнав їх винними у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 3 статті 110 Кримінального кодексу України і призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 15 років з конфіскацією всього належного їм майна в дохід держави.

Наразі вирок ще не набрав законної сили.

Довідка: 

Частина 3 статті 110 Кримінального кодексу України передбачає покарання за умисні дії з метою зміни меж території або державного кордону України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до таких дій, якщо вони вчинені особою, яка є представником влади, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків. Покарання передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.