Вінницькі ветерани здобули нагороди на Всеукраїнських змаганнях «Сильні України»

Новини Вінниці / Вінницькі ветерани здобули нагороди на Всеукраїнських змаганнях «Сильні України»

Змагання «Сильні України» зібрали понад 130 учасників з різних регіонів країни.

10 серпня в місті Звягель Житомирської області відбувся шостий етап другого сезону Всеукраїнських змагань з адаптивних видів спорту серед ветеранів та військовослужбовців «Сильні України».  Ветерани змагалися в кількох адаптивних дисциплінах, включаючи веслування на тренажері, жим лежачи, аеробайк, ривок гирі та командне веслування.

Ветерани з Вінниччини показали високий рівень підготовки та здобули важливі перемоги:

  • Армен Гарибян посів 1 місце у витисканні на кількість разів, 2 місце в дисципліні аеробайк та 3 місце у веслуванні.
  • Ярослав Фіногенов здобув дві срібні медалі: одну за витискання на кількість разів та іншу за ривок гирі, а також бронзову медаль у веслуванні.
  • Ярослав Бегас отримав бронзу в дисципліні аеробайк.

За словами заступниці начальника Вінницької ОВА Наталі Заболотної, ці змагання є частиною системи спортивно-реабілітаційних заходів для ветеранів, які організовує ГО «Федерація стронгмену України». Вони не лише допомагають ветеранам підтримувати фізичну форму, але і є важливою складовою їхньої психологічної реабілітації.

«Щиро вітаю наших переможців! Бажаю подальших спортивних здобутків та віри в свої сили! Ви неймовірні!» — зазначила Наталя Заболотна.

Вона також підкреслила, що Вінницька ОВА надала логістичну підтримку спортсменам та продовжуватиме допомагати їм у майбутньому.

Змагання «Сильні України» є чудовим прикладом того, як спорт може стати ефективним засобом реабілітації та підтримки морального духу ветеранів. Завдяки таким заходам, вони отримують можливість не лише покращити своє фізичне здоров'я, але й знайти нові сили для життя після війни.