Вінницькі спортсмени вибороли 22 медалі на чемпіонаті Європи з веслування

Новини Вінниці / Вінницькі спортсмени вибороли 22 медалі на чемпіонаті Європи з веслування

Вихованці вінницької Міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 здобули визначний успіх на чемпіонаті Європи з веслування на човнах «Драконах», виборовши 22 медалі.

Згідно з повідомленням на сайті Вінницької міської ради, успіх вінницьких спортсменів був результатом наполегливої праці та відданості. Протягом року вихованці спортшколи № 2 брали участь у трьох етапах відборів, за підсумками яких сім спортсменів потрапили на чемпіонат Європи.

«Усі ці спортсмени гідно вибороли місця в основних складах збірних човнів. Зазначу, що Україна завоювала “Кубок Європейських націй” – трофей, який отримує найкраща команда за підсумками виступів на чемпіонаті Європи, який проходить раз у два роки. Востаннє українські веслувальники здобували цей кубок у 2016-му році», – розповіла тренерка МДЮСШ № 2 Зоряна Михальська.

Зоряна Михальська підкреслила, що успіх її вихованців став можливим завдяки підтримці комітету з фізичної культури та спорту Вінницької міської ради.

«Висловлюємо подяку спорткомітету міста та його голові Сергію Краєвському, а також директорці спортшколи № 2 Світлані Куліш, які знайшли можливість відправити нас на міжнародні змагання. В результаті ми змогли достойно показати себе на міжнародній арені. Дякую всій адміністрації, яка завжди допомагає та в доречний момент підтримує», – сказала вона.

Софія Гордієнко, одна з переможниць, завоювала дві золоті та срібну медалі. За її словами, найважчим є шлях до перемоги, але він того вартий: «Найважче – це шлях до перемоги, але він цього вартий, адже перші старти, перші перемоги – це особливі відчуття і їх не передати словами, їх потрібно відчути».

Серед інших переможців: Ірина Романюк – 2 золоті та 6 срібних медалей, Марія Бойко та Дарина Ремінська – по одній золотій та срібній нагороді. Серед чоловіків Сергій Нікітюк здобув 2 золоті нагороди, Максим Ткачук – 2 золоті та 1 бронзову, а Павло Кивирига – 2 срібні медалі.