Вінницькі гвардійці вдосконалюють навички бойової стрільби вночі

Новини Вінниці / Вінницькі гвардійці вдосконалюють навички бойової стрільби вночі

Вінницькі гвардійці постійно вдосконалюють свої навички ведення бойових дій в умовах обмеженої видимості.

На сторінці Військової частини 3008 Національної гвардії України було продемонстровано, як військовослужбовці вінницького підрозділу регулярно вдосконалюють елементи ведення бою як удень, так і вночі. У військовій частині зазначають, що ведення бойових дій вночі потребує відпрацьованих навичок, які дозволяють влучно і швидко вести вогонь в умовах обмеженої видимості.

Досвідчені військовослужбовці підкреслюють, що більшість зіткнень з ворожою піхотою відбувається саме вночі, тому наші воїни повинні вправно володіти алгоритмом ведення бою в темряві. Це включає не тільки точність стрільби, але й швидкість реакції та адаптацію до змінної ситуації.

«Нічні тренування дозволяють гвардійцям не лише адаптуватися до умов обмеженої видимості, але й довести до автоматизму навички користування зброєю. Це критично важливо для забезпечення точності та швидкості реакції у стресових ситуаціях. Військовослужбовці відпрацьовують тактичні маневри, навички орієнтування та взаємодії у темряві, що є невіддільною частиною їхньої підготовки», — розповідає інструктор з вогневої підготовки на псевдо Фарік.