Вінницькі фахівці з охорони здоров’я представили проєкт розвитку реабілітаційного відділення МКЛ №1 на міжнародному заході

Новини Вінниці / Вінницькі фахівці з охорони здоров’я представили проєкт розвитку реабілітаційного відділення МКЛ №1 на міжнародному заході

24 та 25 червня у Варшаві відбулася Третя міжнародна виставка та конференція ReBuild Ukraine: Health&Rehabilitation.

Формат заходу включав міжурядовий пресбрифінг представників України, ЄС та інших держав, виступи на марафоні проєктів реабілітації та відбудови медичної інфраструктури. Серед 27 учасників з України були й вінничани, які представили проєкт по МКЛ №1 і отримали відповідний сертифікат.

Вінницькі представники розповіли про створення багатокластерної лікарні №1 у рамках реформи охорони здоров’я в Україні та відкриття у 2023 році реабілітаційного відділення. Реабілітаційне відділення МКЛ №1 приймає пацієнтів з різних областей України. Наталія Коробчинська зазначила, що реабілітація пацієнтів в Україні наразі має особливе значення, адже медики лікують військових, які повертаються з фронту з травмами.

Для подальшого розвитку відділення потрібне сучасне реабілітаційне обладнання: техніка для реабілітаційних вправ, мотомеди, реабілітаційний стіл, матрац з компресором, стіл-вертикалізатор. На заході вінничани обговорювали ці потреби з потенційними донорами та виробниками медичного обладнання.

Проєкт розвитку реабілітаційного відділення був представлений на індивідуальному стенді. Відвідувачі мали змогу ознайомитися з експозицією, поспілкуватися з представниками Вінниці та обговорити перспективи потенційного партнерства. Вінничани також відвідали виставкові павільйони різних країн, включаючи Францію, Німеччину, Нідерланди, Швецію, Республіку Корея, Чехію, Словаччину, Польщу, Велику Британію та Австрію. 

Наталія Коробчинська та Тетяна Катілова зустрілися з партнерами зі Швеції, Німеччини та Франції, з якими Вінниця вже має спільні проєкти. Вони також взяли участь в урочистому прийомі у Посла Франції в Польщі Етьєна де Понсена.

Наталія Коробчинська підсумувала: «На заході ReBuild Ukraine ми заявили про Вінницю, про наш проєкт та обмінялися контактами, інформацією з партнерами. Наразі триває налагодження зв’язків з потенційними інвесторами та донорами. Сподіваємось, ми зацікавили іноземців нашою роботою та очікуємо поглиблення партнерства».