Вінницька громада прощається із Захисником

Новини Вінниці / Вінницька громада прощається із Захисником

22 липня 2024 року Вінницька громада зібралася, щоб віддати останню шану своєму Захиснику Віталію Місяцю.

Віталій Місяць народився 12 жовтня 1986 року. Після закінчення 20-ї середньої загальноосвітньої школи із золотою медаллю він здобув освіту у Вінницькому державному педагогічному університеті імені Михайла Коцюбинського на факультеті "Фізика та інформатика". У мирному житті Віталій працював у провідній українській IT-компанії, де демонстрував високий професіоналізм і відповідальність.

З початком повномасштабного російського вторгнення Віталій добровольцем став на захист Батьківщини. Він воював у лавах 43-ї окремої артилерійської бригади імені гетьмана Тараса Трясила, виконуючи бойові завдання на бучанському та запорізькому напрямках. Останнім часом Віталій боровся з окупантами на Харківщині, де й загинув поблизу селища Питомник 19 липня. Воїну навічно залишилося 37 років.

Віталій Місяць був прибічником здорового способу життя. Він дуже любив спорт, особливо захоплювався футболом, і грав за різні команди, здобуваючи численні трофеї. Футбол залишався з ним і на фронті, де у короткі хвилини перепочинку він разом із побратимами грав у м'яч. Це допомагало йому відволікатися та підтримувати фізичну форму.

Однак найважливіше місце у серці Віталія належало його родині. Він був люблячим батьком для свого семирічного синочка та відданим сином для своїх батьків. Віталій завжди починав і закінчував розмови з фронту словами любові до своєї родини, заради якої він і пішов на війну.

Церемонія прощання із Віталієм Місяцем розпочнеться сьогодні о 10:30 за адресою: вул. Бучми, 13. О 12:00 заупокійну панахиду за полеглим відслужать у стінах Спасо-Преображенського кафедрального собору. Чин поховання воїна відбудеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам'ять та слава Герою!