Вінницька громада передала допомогу 18-й Слов’янській бригаді

Новини Вінниці / Вінницька громада передала допомогу 18-й Слов’янській бригаді

24 червня 2024 року Вінницька громада здійснила чергову передачу допомоги для військових 18-ї Слов’янської бригади.

Міський голова Сергій Моргунов разом з депутатками міської ради та координаторками Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу передали нацгвардійцям 10 дронів Mavic 3T, 2 тепловізійні приціли, 2 тепловізори та 12 тисяч сухих душів. Ця допомога є життєво важливою для військових, які виконують бойові завдання на сході України.

Забезпечення військових сучасним обладнанням є однією з ключових задач для підтримки обороноздатності країни. Сергій Моргунов зазначив, що під час минулої передачі військовослужбовці висловили потребу у тепловізійних прицілах, дронах та тепловізорах. Відгукнувшись на ці запити, Вінницька громада оперативно забезпечила їх цими засобами. Окрім того, сухі душі стали необхідним гігієнічним засобом у польових умовах, допомагаючи підтримувати належний рівень особистої гігієни.

«Мавіки» (дрони Mavic 3T) служать очима для наших військових, допомагаючи у розвідці бойових позицій ворога та нанесенні точного ураження. Це обладнання значно підвищує ефективність операцій та зберігає життя наших військовослужбовців. Військовослужбовець 18-ї Слов’янської бригади висловив вдячність вінничанам за цю допомогу, підкресливши важливість кожного переданого засобу.

Згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил оборони України. Бюджет громади на 2024 рік був розподілений згідно з ключовими принципами та пріоритетами: «Безпека та оборона», «Стійкість», «Турбота».

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб був створений у березні 2022 року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії. Очолює штаб Володимир Гройсман.

Підтримка військових з боку громади є ключовою у забезпеченні їх необхідним обладнанням та засобами для виконання бойових завдань. Вінничани вкотре показали свою відданість та готовність підтримувати Збройні Сили України у їхній боротьбі за незалежність та мир у нашій країні.