Вінниця вкотре прощається із воїном

Новини Вінниці / Вінниця вкотре прощається із воїном

Сьогодні, 5 серпня, Вінниця проводжає у вічність воїна Сергія Хміляра, який став на захист України влітку 2022 року.

Він воював у складі 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. Сергій віддав своє життя заради Батьківщини, залишивши позаду глибокий слід в серцях рідних, друзів та побратимів.

Сергій Хміляр, вінничанин, народився 2 лютого 1971 року. Він навчався у 7-й загальноосвітній школі, а згодом закінчив Вище професійне училище № 11 за спеціальністю «Електрик». Більшу частину свого життя працював оператором котельні у КП «Вінницяміськтеплоенерго». Влітку 2022 року він приєднався до Збройних Сил України, захищаючи свою землю як навідник танків у складі 57-ї окремої мотопіхотної бригади.

Сергій з позивним "Хома" взяв участь у багатьох боях на херсонському, куп’янському, харківському та бахмутському напрямках. Попри численні контузії, він знову і знову повертався до лав воїнів. На жаль, через значне погіршення здоров'я йому не вдалося продовжити свою боротьбу, і 3 серпня 2024 року серце воїна зупинилося. Сергію було лише 53 роки. У нього залишилися дружина та двоє синів.

Його дружина, Олена Петрівна, згадує, що друзі з дитинства називали Сергія Хомою. Він узяв цей позивний, коли пішов на війну. Сергій мав бойовий досвід, отриманий під час строкової служби. Він мало розповідав про війну, більше про своїх побратимів, з якими спілкувався до останнього.

Рідні пам'ятають Сергія як добру та щиру людину, яка любила свою сім'ю, друзів та роботу. Він любив проводити час на природі, рибалячи. Олена Петрівна зазначає, що Сергій завжди був справжнім у всьому, нічого не робив наполовину. Він жив для своєї сім'ї, працював на совість і воював заради перемоги.

Церемонія прощання із Сергієм Хміляром розпочнеться сьогодні о 10:00 за адресою: вул. Князів Коріатовичів, 168. Поховання відбудеться об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Вічна пам'ять та слава Герою! Щирі співчуття рідним та близьким.