Вінниця віддає останні почесті воїну Сергію Савельєву

Новини Вінниці / Вінниця віддає останні почесті воїну Сергію Савельєву

Сергій був не лише відданим захисником своєї Батьківщини, але й відомим волонтером, який активно допомагав з початку війни у 2014 році.

Сергій Савельєв народився 18 березня 1973 року в Криму, але ще у дитячому віці його родина переїхала до Вінниці. Тут він закінчив 19-ту загальноосвітню середню школу та Вінницький політехнічний інститут. Протягом життя Сергій працював за фахом, відкрив власний бізнес із ремонту аграрної техніки, який був відомий по всій Україні. Крім того, він активно займався волонтерством з початком війни у 2014 році, за що отримав численні грамоти та вдячності за зміцнення бойового духу захисників.

Після початку повномасштабного вторгнення, Сергій не чекав на повістку, а добровільно став до лав захисників. Він служив старшим матросом у 35-й окремій бригаді морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського. Його військова служба проходила на донецькому та херсонському напрямках. Сергій був першим, хто змайстрував підривники для українських дронів-камікадзе, що значно допомогло в обороні країни. Його цінували за конструкторські здібності та відданість справі оборони Батьківщини.

На жаль, через важку контузію, отриману на фронті, здоров'я Сергія значно погіршилось. 26 червня його серце зупинилося, залишивши без батька трьох дітей, а без чоловіка – дружину.

Церемонія прощання із Сергієм Савельєвим розпочнеться сьогодні об 11:00 годині за адресою: вул. Маріупольська, 70-А. Живий коридор зустрічатиме траурний кортеж з вул. Є. Коновальця до ліцею №19. О 12:00 годині поминальну панахиду за оборонцем відслужать у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Чин поховання воїна відбудеться о 13:00 годині на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!