Вінниця скорботно проводжає у вічність воїна

Новини Вінниці / Вінниця скорботно проводжає у вічність воїна

Вінниця прощається з відважним воїном, справжнім патріотом Дмитром Іщенком, який віддав своє життя за незалежність та свободу України.

Вінничанин Дмитро Іщенко свій бойовий шлях розпочав у 2014 році. Три роки поспіль він боронив країну від ворога в зоні АТО/ООС у складі 9-ї окремої бригади спеціального призначення. Був снайпером. З початком повномасштабного російського вторгнення він знову взяв до рук прицільну гвинтівку і виконував військові завдання з побратимами 131-го окремого розвідувального батальйону імені полковника Євгена Коновальця. За проявлений героїзм на полях війни він був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня, а також мав відзнаку Головного управління розвідки Міністерства оборони України «За відданість воєнній розвідці».

Свій останній бій Дмитро прийняв 12 липня поблизу села Макіївка Луганської області. Йому навічно залишилося 39 років. Народився він 2 березня 1985 року. Після навчання у 1-й загальноосвітній школі закінчив Вінницьке професійне училище №7 за спеціальністю «Кухар». Проте за професією йому попрацювати не довелося. Спочатку була служба в армії, а потім він обрав для себе справу захисту Батьківщини.

«Дмитро добровільно пішов на війну у 2014 році. А коли агрессор масово рушив на нашу землю, був у строю вже 24 лютого. Навіть після важкого поранення про те, щоб комісуватися, він зовсім не думав. Не бачив себе тут без Перемоги. Казав, що кроку не зробить із передової, допоки Україна не буде звільнена від рашистів. Саме за це й віддав своє життя», – кажуть рідні полеглого Героя.

Вдома на Дмитра чекали мати, сестра та троє племінників.

Церемонія прощання із Дмитром Іщенком розпочнеться сьогодні, 16 липня,  о 12:00 у стінах Спасо-Преображенського кафедрального собору. Після поминальної служби віддати шану Герою вінничани зможуть також за адресою: вул. О. Миргородського, 101 (початок о 13:00). Чин поховання воїна відбудеться о 14:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!