Вінниця прощається з полеглим захисником України

Новини Вінниці / Вінниця прощається з полеглим захисником України

26 серпня, Вінниця знову в скорботі, проводжаючи в останню путь свого героя, відданого захисника України Андрія Мельничука.

Андрій Мельничук народився 4 січня 1975 року в смт Романів Житомирської області. Після закінчення місцевої середньої школи він здобув професію водія і все своє цивільне життя присвятив роботі за кермом, віддано виконуючи свої обов’язки. У Вінниці Андрій створив сім’ю та виховав двох синів, які були його гордістю і надією.

З 2014 року, коли почалася війна на сході України, Андрій не міг залишитися осторонь. Він приєднався до лав Збройних Сил України, щоб захищати рідну землю від ворога. Протягом року воював у зоні АТО, показуючи неймовірну мужність та відданість своїй країні.

Коли в 2022 році почалася повномасштабна агресія Росії проти України, Андрій знову став на захист Батьківщини. У складі 4-ї окремої танкової бригади імені гетьмана Івана Виговського він виконував бойові завдання на харківському та донецькому напрямках. 21 серпня 2024 року під час бою поблизу селища Нове Лиманської міської територіальної громади Андрій Мельничук героїчно загинув.

Церемонія прощання розпочнеться о 9:15 за адресою: вул. Д. Білоконя, 21. А о 12:00 поминальну панахиду відслужать у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Поховають Андрія Мельничука о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Вічна пам’ять та слава Герою!