Вінниця прощається з полеглим Захисником

Новини Вінниці / Вінниця прощається з полеглим Захисником

Сьогодні, 24 вересня, громада Вінниці у скорботі проводжає в останню путь сержанта Миколу Гречуна, який загинув, захищаючи Україну.

Микола Гречун добровільно став на захист України з початком повномасштабного вторгнення Росії. Військову службу розпочав у лавах 24-го прикордонного загону імені Героя України В’ячеслава Семенова. Після поранень і реабілітації продовжив службу в 105-му прикордонному загоні імені князя Володимира Великого. Його бойовий шлях пролягав через Чернігівщину, Сумщину та Донеччину.

За свою службу Микола Гречун був удостоєний низки державних нагород, серед яких нагрудний знак «Золотий Хрест», медаль «Захиснику Вітчизни» та медаль «За мужність в охороні державного кордону України». В останні хвилини життя він мужньо прикривав своїх побратимів під ворожим вогнем, за що віддав своє життя на фронті.

Миколі Гречуну було 53 роки. Народився він у селі Вендичани Вінницької області. Разом із двома братами Микола рано втратив матір, і вихованням дітей займався батько, який передав синові цінності справедливості та працьовитості. Після закінчення школи та навчання у Вінницькому технікумі залізничного транспорту, Микола переїхав до Вінниці, де створив сім'ю і виховував доньку. Останні роки до війни працював на будівельних майданчиках як в Україні, так і за кордоном.

Церемонія прощання із загиблим розпочнеться о 9:00 за адресою: провулок С. Тимошенка, 40. О 10:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі відбудеться поминальна панахида, а об 11:00 Миколу Гречуна поховають на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Вічна пам'ять та слава Герою!