Вінниця прощається з героєм

Новини Вінниці / Вінниця прощається з героєм

Сьогодні,8 березня, Вінниця з великим сумом відправляє в останню путь свого сина – захисника Юрія Марчука.

Військовослужбовець 5-ї окремої танкової бригади, молодший сержант та командир відділення взводу, Юрій Марчук пройшов нелегкий шлях на фронті. Трагічно, 28 лютого, під час бою поблизу села Роботине Пологівського району Запорізької області, він отримав поранення, яке призвело до його смерті 3 березня. Юрію Марчуку було всього 50 років...

«Юрій від самого початку був готовий захищати нашу Батьківщину і вчинив все, що знаходив за потрібне і гідне чоловіка справжнього. Нічого не могло зупинити його», – розповідає дружина Юрія, Діана. «Він не боявся взяти на себе відповідальність за життя своїх товаришів під час бойових дій і завжди був готовим йти за них вогнем і водою. У рідкі моменти відпочинку він старався нас порадувати своїми кулінарними талантами, і його вміння як грибника та рибалки часто були корисні».

Юрій Марчук народився у Вінниці 8 листопада 1973 року. Після закінчення 35-ї школи він навчався в технікумі електронних приладів у Вінниці. Довгий час він працював у компанії "Вінницяліфт". Він створив сім'ю та разом із дружиною виховав двох дітей.

Церемонія прощання з Юрієм Марчуком розпочнеться о 12:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі, де відслужать поминальну панахиду.

Поховання відбудеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.