Вінниця прощається з 25-річним розвідником

Новини Вінниці / Вінниця прощається з 25-річним розвідником

30 вересня Вінниця проводить в останню путь 25-річного розвідника Артура Лисого, який віддав своє життя за Україну.

Артур був воїном 131-го окремого розвідувального батальйону імені полковника Євгена Коновальця. На момент початку повномасштабної російської агресії він проходив строкову службу у Збройних Силах України, тож з перших днів війни брав участь у боях, зокрема на Миколаївському напрямку.

У березні 2022 року Артур отримав важке поранення. Його травми були надзвичайно серйозними — втрата ноги та контузія. Ці поранення врешті-решт призвели до погіршення стану здоров’я, і 27 вересня серце воїна зупинилося. 

Народився Артур Лисий 13 вересня 1999 року у Вінниці. Після закінчення школи він обрав юридичну спеціальність та навчався на юридичному факультеті Вінницького аграрного університету. Йому залишалося закінчити останній курс. Батьки втратили єдиного сина, а дідусь та бабуся — люблячого онука.

Артур був цілеспрямованою та справедливою людиною. Його мати, Оксана, згадує, що з дитинства він не терпів несправедливості, завжди захищав слабших та мав рішучий характер. Війна змусила його ще більше гартуватися, і він став справжнім захисником своєї країни. Попри те, що життя Артура було коротким, воно було сповнене добрими справами та великими мріями, які обірвала війна.

Церемонія прощання з Артуром Лисим розпочнеться сьогодні, 30 вересня, о 12:00 на вул. Генерала Арабея, 3. Поховання відбудеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Вічна пам’ять Герою та щирі співчуття родині та близьким.