Вінниця попрощалася з полеглим захисником

Новини Вінниці / Вінниця попрощалася з полеглим захисником

Учора, 25 травня, Вінницька громада зі скорботою провела в останню путь Вячеслава Романюка. Він виконував військові завдання у найгарячіших точках зіткнень із ворогом, проявляючи мужність та відданість своєму народу.

Вячеслав Романюк народився 26 липня 1968 року у селі Воробіївка Немирівського району Вінницької області. Після закінчення автошколи він працював водієм у Вінниці, спочатку в автобусному парку, а згодом у приватній компанії з пасажирських перевезень. Його величезний водійський досвід став у нагоді під час виконання військових завдань у складі 111-ї окремої бригади територіальної оборони, до якої він мобілізувався навесні 2022 року.

Вячеслав захищав Україну у найгарячіших точках, таких як Лиман і Лисичанськ. Свій останній бій він прийняв 21 травня на донецькому напрямку. Життя воїна обірвалося у 55 років. Про його героїчний подвиг та відданість країні повідомили на сайті Вінницької міської ради.

«Батько все своє життя присвятив водійській справі. Він дуже любив автомобілі та ще більше – людей. Був дуже добрим, усім допомагав, усіх підтримував», – розповідає донька полеглого воїна Тетяна. «Він був найкращим батьком, чоловіком, дідусем, другом. Взірцем та прикладом в усьому».

Поховали Захисника на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким Вячеслава Романюка. Його самопожертва і відвага залишаться у пам’яті кожного, хто його знав. Вічна і світла пам’ять Герою України.