Вінниччина передала воїнам на передову лазне-пральний комплекс

Новини Вінниці / Вінниччина передала воїнам на передову лазне-пральний комплекс

В умовах війни турбота про особисту гігієну та побутові потреби військових на передовій є не менш важливою складовою підтримки бойового духу.

Як повідомили на сайті Вінницької обласної ради, один з підрозділів територіальної оборони отримав сучасний лазне-пральний комплекс, виготовлений за участі місцевих підприємців та активістів. Комплекс передали бригаді, у якій служить чимало вінничан.

Перший заступник голови обласної Ради Володимир Кістіон разом із секретарем Вінницької міської ради Павлом Яблонським особисто поспілкувалися з селищним головою Стрижавської громади та представниками бізнесу перед відправкою комплексу на фронт. Вони підкреслили важливість системної підтримки Збройних Сил України, особливо в умовах постійної загрози з боку російських окупантів.

«Це – системна робота, націлена на підтримку Збройних Сил України. Ми розуміємо, наскільки непросто нашим воїнам стримувати навалу, яка лізе на нашу землю. Ворог лютує і зносить все на своєму шляху. Тому ми повинні бути згуртованими як ніколи, адже доля нашої держави – в наших руках», – наголосив Володимир Кістіон.

Павло Яблонський додав, що цей комплекс виготовили спеціально для бригади, в якій служить багато вінничан. За його словами, командування звернулося з проханням про таку допомогу, і місцеві підприємці разом із волонтерами відгукнулися на це звернення.

Комплекс облаштований усім необхідним для комфортного використання: душовими кабінками, пральними машинами, сушаркою, бойлером і генератором, а також місткістю на понад дві тонни води та окремим резервуаром для питної води. Окрім того, встановили помпове обладнання, що забезпечує стабільну роботу комплексу навіть у важких польових умовах.

За словами директора будівельної компанії Віталія Павленка, на створення цього комплексу пішло кілька місяців. Він розповів, що рішення створити саме лазне-пральний комплекс прийшло після численних запитів від військових на різні види допомоги. Павленко також згадав, що виграв 100 тисяч гривень у рамках акції від Монобанку, які вирішив витратити на допомогу ЗСУ, купивши причепи для створення мобільних лазень.

Стрижавський селищний голова Михайло Демченко підкреслив, що це не перший випадок виготовлення такого комплексу в громаді. Раніше громада вже передала мобільну лазню для 3-го окремого штурмового батальйону, і цей проєкт також отримав високу оцінку від військових.

Передача лазне-прального комплексу є важливим кроком у підтримці українських воїнів, які боронять нашу землю від агресора. Завдяки таким ініціативам, наші захисники отримують необхідні умови для забезпечення гігієни та побутових потреб навіть у найскладніших умовах фронту.