Вінниччина передала обладнання для військових частин

Новини Вінниці / Вінниччина передала обладнання для військових частин

Вінниччина продовжує підтримувати ЗСУ, передаючи необхідне обладнання для військових частин, що працюють на передовій.

16 липня Вінниччина передала обладнання для військової частини А1445, яка працює на передовій. Перша заступниця начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна повідомила, що було передано 5 квадрокоптерів DJI Mavic 3 THERMAL, 5 квадрокоптерів DJI Mavic 3 ENTERPRISE, 10 FPV-дронів з денною камерою та 2 FPV-дрони з тепловізійною камерою. Це обладнання допоможе військовим виконувати бойові завдання, надаючи їм необхідну розвідувальну інформацію. Обладнання було придбано за кошти обласного бюджету в рамках оборонної програми.

Крім того, для бойової бригади з Вінниччини було передано мобільний лазне-пральний комплекс та 10 FPV-дронів. Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий підкреслив, що підтримка Збройних Сил України є пріоритетом для області.

Це вже другий десяток таких лазень, виготовлених та відправлених на фронт. Кошти на FPV-дрони зібрали працівники виконавчого апарату Вінницької обласної ради. Мобільний лазне-пральний комплекс було виготовлено на КП обласної ради «Вінницяоблтеплоенерго». Лазня обладнана душевими кабінами, пральними машинами та альтернативними засобами нагріву води. 

«Працювали близько двох місяців. Щойно почули, що це для військових, то зварювальники провели між собою нараду й оперативно визначилися, як зробити все вчасно. У комплексі дві пралки, є генератор. Конструкція котла - ноу-хау наших зварювальників. Він набирає температуру 60 градусів за 10 хвилин, має дуже маленьке споживання палива», - розповів Андрій Ковальов.

«Виходять хлопці з нуля, тож хочеться і нормально помитися, і речі випрати. Логістику води вже добре налагодили, слідкуємо за цим. Коли ми переїжджаємо, то в першу чергу намагаємося обзавестися пральною машиною, холодильником, запасаємося душами і місткостями для води. Тож така мобільна баня – річ дуже необхідна», - зазначає представник бригади Сергій Цехоцький.