Вінниччина отримає майже 60 млн грн на закупівлю шкільних автобусів

Новини Вінниці / Вінниччина отримає майже 60 млн грн на закупівлю шкільних автобусів

Уряд України затвердив розподіл субвенції з державного бюджету на закупівлю шкільних автобусів для 22 областей, серед яких і Вінницька область.

Як повідомляє Міністерство освіти і науки України (МОН), розподіл субвенції відбувся після аналізу даних, наданих обласними військовими адміністраціями з 16 до 22 травня. Комісія МОН вивчала кількість учнів, які потребують підвезення та наразі не забезпечені шкільними автобусами. Після цього було ухвалено рішення про виділення коштів.

Загалом, у 2024 році для закупівлі шкільних автобусів розподілено 1 мільярд гривень між 22 областями. Вінницька область отримає майже 60 млн грн. Кошти будуть направлені до обласного бюджету Вінницької області, а закупівля автобусів буде здійснюватися у співфінансуванні з бюджетами громад.

За словами представників МОН, розподіл субвенції здійснюється виключно для тих школярів, які у наступному навчальному році будуть навчатися очно або за змішаною формою. Завдяки державній підтримці та співфінансуванню з місцевих бюджетів, вдасться закупити понад 500 шкільних автобусів для різних регіонів України.

Таке фінансування дозволить громадам організувати підвезення дітей до шкіл, розташованих у безпечних районах, з укриттями, які будуються і ремонтуються за кошти державного і місцевого бюджетів. Це важливий крок у забезпеченні безпеки та комфортних умов для навчання школярів у сучасних реаліях.

Завдяки новим автобусам, діти зможуть безпечно і вчасно діставатися до навчальних закладів, що значно покращить умови їхнього навчання і зменшить навантаження на батьків та громади. Очікується, що вже у найближчому навчальному році школярі Вінниччини відчують позитивні зміни від реалізації цієї ініціативи.