Вінничани здобули нагороди на «SLOVAKIA OPEN – 2024» зі спортивного радіоорієнтування

Новини Вінниці / Вінничани здобули нагороди на «SLOVAKIA OPEN – 2024» зі спортивного радіоорієнтування

З 17 по 21 липня вихованці Вінницької МДЮСШ №2 взяли участь у престижному турнірі зі спортивного радіоорієнтування серед дорослих, юніорів та юнаків «SLOVAKIA OPEN – 2024».

У складі національної збірної України вінничани продемонстрували високий рівень підготовки, змагаючись із понад 100 спортсменами з 12 країн світу, включаючи Словаччину, Чехію, Угорщину, Польщу, Німеччину, Болгарію, Великобританію, Бельгію, Румунію, Австрію, США та Україну.

Протягом чотирьох днів змагань спортсмени боролися за нагороди у чотирьох дисциплінах. Незважаючи на складні дистанції у гірській та скелястій місцевості та спекотну погоду, вінничани показали відмінні результати. За словами Заслуженого тренера України, тренера-викладача МДЮСШ №2 Сергія Зеленського, ці змагання стали гарною перевіркою спортивної форми та етапом підготовки до головних змагань року – Кубка світу та чемпіонату Європи, які відбудуться у Болгарії наприкінці серпня – на початку вересня.

Майстер спорту Аліна Солоненко, яка виступала в елітній жіночій категорії Ж21, здобула дві особисті медалі: срібло та бронзу. Серед ветеранів Сергій Зеленський привіз одну золоту, дві срібні та одну бронзову нагороду.

«Понад 100 спортсменів із 12 країн світу, а саме: Словаччини, Чехії, Угорщини, Польщі, Німеччини, Болгарії, Великобританії, Бельгії, Румунії, Австрії, США та України змагались за першість. Були дуже складні дистанції у гірській, скелястій місцевості та зі спекотною погодою, втім такі умови не завадили показати високі результати нашим спортсменам», – зазначив Сергій Зеленський.