Військових судитимуть за допомогу у втечі підозрюваних у розстрілі поліцейських на Вінниччині

Новини Вінниці / Військових судитимуть за допомогу у втечі підозрюваних у розстрілі поліцейських на Вінниччині

У Державному бюро розслідувань повідомили, що 20 квітня 2024 року на Вінниччині вночі стався трагічний інцидент, під час якого були розстріляні поліцейські.

Один із правоохоронців загинув на місці. Після цього нападники намагалися втекти за кордон, звернувшись за допомогою до двох знайомих військовослужбовців. Один із них самовільно залишив військову частину в Одеській області, щоб допомогти втікачам.

«Не зважаючи на те, що всій країні було відомо, що батько та син розшукуються за вбивство правоохоронця, фігуранти відгукнулись та вирішили допомогти втікачам. Зокрема, один з них передав авто для втечі за кордон, а інший – поїхав забрати закордонні паспорти та мобільний телефон, які надалі передав нападникам», - зазначається в повідомленні ДБР.

24 квітня 2024 року працівники ДБР затримали одного з військовослужбовців, який сприяв втечі підозрюваних та самовільно залишив військову частину. Йому інкримінують самовільне залишення місця служби (ч. 5 ст. 407 КК України), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Інший військовий обвинувачується у приховуванні злочину (ч. 1 ст. 396 КК України), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Процесуальне керівництво у цій справі здійснює Одеська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Нагадаємо, що фігурантам розстрілу було вручено підозру. Їм інкримінують посягання на життя працівника правоохоронного органу та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст. 348 та ч. 1 ст. 263 КК України). 22 квітня Вінницький міський суд ухвалив рішення про тримання підозрюваних під вартою. Вінницький апеляційний суд 2 липня залишив без задоволення апеляційну скаргу адвоката, яка просила змінити запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт з правом внесення застави.