Військовому з Вінниччини хірурги видалили з серця снаряд

Новини Вінниці / Військовому з Вінниччини хірурги видалили з серця снаряд

Унікальна операція була проведена військовому з Вінниччини, Юрію Січку, який отримав важке поранення в грудну клітину під час бойових дій.

Снаряд пробив його легеню та зупинився у серці. Завдяки високопрофесійній роботі хірургів, життя 49-річного військового вдалося врятувати. Про це повідомила Вінницька обласна військова адміністрація на своєму Telegram-каналі.

Історія Юрія Січка є яскравим прикладом відваги, мужності та сучасних досягнень медичної науки. Після отримання важкого поранення Юрій був негайно евакуйований до Дніпра, де йому надали першу медичну допомогу. Медики, зважаючи на критичний стан пацієнта та складність поранення, прийняли рішення перевезти Юрія до Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова для подальшого лікування.

У Національному інституті серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова команда хірургів провела операцію без розрізу грудної клітки, використовуючи внутрішньосудинний доступ через руку. За даними Інституту, це було перше оперативне втручання такого типу у світі, що свідчить про високий рівень професіоналізму та інноваційність українських медиків.

Після операції стан Юрія суттєво покращився, і він почувається добре.