Військовому рф повідомили про підозру

Новини Вінниці / Військовому рф повідомили про підозру

СБУ повідомила про підозру командиру авіаполку рф, який командував ударами по енергосистемі України ракетами Х-101

СБУ задокументувала, що за наказами Олега Скітського його підлеглі здійснювали масовані повітряні атаки на енергосистему України. Основними цілями ворога були ключові енергогенерувальні підприємства та електропідстанції у Київській, Житомирській, Кіровоградській та Вінницькій областях.

Для вогневого ураження енергооб’єктів окупанти використовували ракетоносці-бомбардувальники Ту-95, з яких випускали по Україні стратегічні крилаті ракети Х-101. Відомо, що в результаті цих обстрілів загинули люди й десятки поранених серед цивільного населення України. 

Крім того, атаки РФ на критичну інфраструктуру України призвели до масового знеструмлення у холодну пору року житлових будинків, лікарень, шкіл та дитсадків. Це суттєво ускладнило життя мирних громадян, поставивши під загрозу здоров'я та життя багатьох людей.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки України заочно повідомили Скітському про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 та ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв ведення війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення Олега Скітського до відповідальності за злочини проти України.