Відкриття меморіальної дошки на Вінниччині в пам'ять про загиблого бійця

Новини Вінниці / Відкриття меморіальної дошки на Вінниччині в пам'ять про загиблого бійця

У селі Садківці, що на Вінниччині, відбулася урочиста церемонія відкриття меморіальної дошки на честь загиблого захисника України Антона Штефанюка.

Як повідомив голова Могилів-Подільської міської територіальної громади Геннадій Глухманюк, 16 липня в селі Садківці відкрили меморіальну дошку на честь загиблого захисника Антона Штефанюка. Під час церемонії голова громади зазначив, що Антон був щирим, добрим і справедливим, і саме такими словами його описують односельчани.

У 2021 році Антон добровільно вступив до лав ЗСУ. З початком повномасштабного вторгнення Росії на територію України, він разом зі своїми побратимами став на захист рідної землі. Воїни 59-ї бригади, до складу якої входив Антон, прийняли бій з російськими окупантами у Херсонській області, зокрема у Новій Каховці, селищі Антонівка, Олешках та біля Антонівського мосту.

24 лютого 2022 року життя Антона Штефанюка обірвала ворожа артилерія. Йому назавжди залишиться 29 років. Геннадій Глухманюк висловив низький уклін батькам Антона за виховання такого відважного сина, який став справжнім героєм.

Ця меморіальна дошка стане символом пам'яті про Антона Штефанюка та всіх захисників, які віддали своє життя за свободу і незалежність України. Вона нагадуватиме наступним поколінням про героїзм і самопожертву українських воїнів, які боролися за мирне майбутнє своєї країни.