Велосипеди та спорядження чоловічої команди WorldTour 2023 | Хто на чому їздить?

Новини Вінниці / Велосипеди та спорядження чоловічої команди WorldTour 2023 | Хто на чому їздить?

У зв'язку з тим, що Tour Down Under має розпочати гоночний сезон WorldTour 2023 року, команди проводять останні приготування та налаштовують своє обладнання. Для багатьох це продовження їхніх цілей 2022 року — і гонщикам, і механікам легше змінити кілька речей між сезонами, аніж вносити глобальні зміни. Проте з 2022 року відбулися деякі значні зміни.

У зв'язку з тим, що Tour Down Under має розпочати гоночний сезон WorldTour 2023 року, команди проводять останні приготування та налаштовують своє обладнання. Для багатьох це продовження їхніх цілей 2022 року — і гонщикам, і механікам легше змінити кілька речей між сезонами, аніж вносити глобальні зміни. Проте з 2022 року відбулися деякі значні зміни.

Переваги та недоліки бренду

У попередні роки ми бачили, як кілька команд змінювали постачальників велосипедів, часто одна команда передавала свій велосипедний бренд іншій команді World Tour. Цього року новий цикл зниження/підвищення був значнішим: Factor залишив WorldTour (знову ж таки - він був велосипедним спонсором AG2R з 2017 року) разом з Israel-Premier Tech. Також цього року відсутній Ridley, який був частиною перегонів найвищого рівня з Lotto-Soudal (тепер перейменованою в Lotto Dstny) та її попередниками з 2005 року.

На їхнє місце прийшов Alpecin-Deceuninck, який разом із Movistar виступає на велосипедах Canyon. Команда Arkéa-Samsic також була переведена до верхньої таблиці і їздитиме на велосипедах Bianchi замість Canyons, на яких вона була минулого року, спостерігаючи повернення бренду Celeste після річної відсутності. Ще один бренд, який повернеться в WorldTour цього року, - це Look, який має ще не випущений новий аеродинамічний / легкий велосипед mtb, на якому їздитиме Cofidis. Крім Canyon, іншим брендом, який спонсорує дві команди WorldTour, є Specialized разом із Bora-Hansgrohe та Soudal Quick-Step, обидві їздитимуть на S-Works Tarmac SL7.

Нові велосипеди

З'явиться небагато нових велосипедів, які ще не були офіційно анонсовані, а в деяких випадках ще не включені до списку затверджених рам UCI. Головним із них є оновлення нового Cannondale SuperSix EVO, яким керує EF Education-EasyPost. Схоже, що він має невеликі зміни в аеродинаміці, збільшений проміжок у шинах і каретку з різьбленням, що ще раз свідчить про занепад стандарту запресування, який був піонером Cannondale, навіть якщо BikeRadar все ще любить його. Є також нова, невипущена аеро/легка машина Look, яка братиме участь у дії під управлінням Cofidis, у той час як у Arkéa-Samsic Bianchi Oltre RC поспішно зняли обтічники гарнітури, а в грудні Colnago V4R нарешті вийшли зі свого вигляду Prototipo, в якому весь минулий рік брали участь у гонках UAE Team Emirates.

Обмін обладнанням

Інша важлива зміна стосується групових наборів: Shimano отримує одну команду, змінивши Campagnolo на мотоциклах UAE Team Emirates і втрачає іншу, оскільки Jumbo-Visma переходить на SRAM. Залишився Кампаньоло, який колись домінував у перегонах найвищого рівня, представлений у Світовому турі лише однією командою – AG2R-Citroen.

Тим часом у SRAM є три команди (Jumbo-Visma, Movistar, Trek-Segafredo). Решта на Shimano Dura-Ace R9200. Знову ж таки, Shimano домінує у виборі коліс, хоча тут трохи більше різноманітності. Перехід на Shimano також спричинив те, що Team Emirates з ОАЕ перейшла з Campagnolo на колеса ENVE, а колеса Reserve з'явилися у верхній таблиці під Jumbo-Visma. Дві команди катаються на колесах Corima, Vision та Roval, а по одній команді використовують Bontrager, Zipp та Newmen.

 

admin

7 лютого, 2023