В оздоровчому таборі «ЯМаріуполь.Родина» провели літо понад 600 маленьких маріупольців

Новини Вінниці / В оздоровчому таборі «ЯМаріуполь.Родина» провели літо понад 600 маленьких маріупольців

19 серпня, Вінницький міський голова Сергій Моргунов разом з головою Вінницької обласної Ради Вячеславом Соколовим та міським головою Маріуполя Вадимом Бойченком зустрілись з переселенцями, які наразі відпочивають у таборі Вінницької громади.

Під час візиту Вінницький міський голова разом з колегами поспілкувався з дітьми та їхніми батьками, ознайомився з умовами проживання та відпочинку та подякував Вадиму Бойченку за співпрацю.

«Три роки тому ми спільно створили такий табір, адже з перших днів повномасштабної війни, ми досить активно включились і надавали підтримку переселенцям, і в тому числі маріупольцям, які приїжджали до Вінниччини. Сьогодні ми бачимо, що такий оздоровчий табір як «ЯМаріуполь. Родина» користується великою популярністю серед переселенців з Донеччини, і поспілкувавшись з родинами, зрозумів, що їм тут подобається і планують знову сюди приїхати», – зауважив Сергій Моргунов.

Програма оздоровчого центру включає різноманітні активності для дітей та дорослих, такі як походи у зоопарк, планетарій, театр, прогулянки на конях, а також щоденні розважальні програми від аніматорів. Наразі завершилася п'ята зміна, але попереду ще три оздоровчих зміни, під час яких очікують майже тисячу відпочивальників.

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко підсумував, що метою проєкту було надання підтримки маріупольцям, які змушені були виїхати з рідного міста. Він також зазначив, що мережа підтримки «ЯМаріуполь» включає 29 центрів по всій Україні, які забезпечують переселенцям гідні умови для відпочинку та реабілітації.