Вʼячеслав Постернак: знайомство із автором кованих скульптур, які знає вся Вінниця

Новини Вінниці / Вʼячеслав Постернак: знайомство із автором кованих скульптур, які знає вся Вінниця

Приємна та неочікувана зустріч з майстром тих самих металевих фігур, які багато років прикрашають нашу любу Вінницю

Напевно немає такого вінничанина, який не знає металеву фігуру Юлія Цезаря, яка знаходиться біля Вежі на Європейській площі.
Ми також частенько навідуємося до цього красеня та робимо світлини. Ось і цей день не став виключенням! Гарне небо, яскраві кольори, на площі лунає музика, адже біля SkyPark проходить Благодійний концерт і ми фотографуємо  «Юлія Цезаря» на фоні Вежі.

 І тут до нас підходить літній чоловік й запитує: «Вам подобається?»

«Навіть дуже, - відповідаю я, - ми дуже любимо цю ковану скульптуру!»

Чоловік посміхнувся та соромʼязливо сказав, що йому приємно, що нам подобається його робота і розповів, що перо було довше, а ще там є спеціальне місце для магнітофона, щоб лунала музика та скринька для благодійних пожертв.»

Саме так, до нас підійшов Вʼячеслав Постернак.

Пан Вʼячеслав розповів, що 15 чи 20 жовтня цій статуї виповнюється 15 років. «Я працював над цією постаттю цілий рік. Спочатку планував зробити Пегаса, але зробив Юлія Цезаря. А ще він схожий на мене!»

А на запитання «Чи часто навідується до цієї скульптури» - відповів: «Частенько. Приходжу і кажу: «Юліан, вставай, Україну захищай!»

Кількахвилинна зустріч з майстром залишила приємні враження, якими ми вирішили поділитися з нашими читачами.

До речі, майстер ще розказав нам, що на цій фігурі знаходиться штамп з його ініціалами і ми його сфотографували.

В’ячеслав Постернак — художник, майстер художнього кування. По завершенню навчання 1972 року у Львівському училищі декоративно-ужиткового мистецтва ім. І. Труша, почав займатися улюбленою справою, яка вже понад пів століття дарує унікальні, витончені твори кованого мистецтва.
В’ячеслав  - член національної спілки художників України та визнаний майстер ковальського мистецтва. А ще, він родом із села Іванів колишнього Калинівського району (нині Хмільницький). Живе та працює «маестро металу» у Вінниці.
А ви знаєте де у Вінниці встановлено інші дві ковані скульптури цього майстра?

Новини Вінниці / Вʼячеслав Постернак: знайомство із автором кованих скульптур, які знає вся ВінницяНовини Вінниці / Вʼячеслав Постернак: знайомство із автором кованих скульптур, які знає вся ВінницяНовини Вінниці / Вʼячеслав Постернак: знайомство із автором кованих скульптур, які знає вся ВінницяНовини Вінниці / Вʼячеслав Постернак: знайомство із автором кованих скульптур, які знає вся ВінницяНовини Вінниці / Вʼячеслав Постернак: знайомство із автором кованих скульптур, які знає вся Вінниця