Унікальна операція в Вінниці: Імплантат у кістку ампутованої кінцівки

Новини Вінниці / Унікальна операція в Вінниці: Імплантат у кістку ампутованої кінцівки

Вінницька обласна клінічна лікарня імені М. І. Пирогова відзначилася проведенням унікальної операції – вживлення імплантату у кістку ампутованої кінцівки.

Ця нова методика, відома як остеоінтеграційне протезування, є інноваційною для України та спрямована на покращення мобільності пацієнтів та прискорення їхньої реабілітації після ампутації.

Остеоінтеграція передбачає вживлення внутрішньокісткового імплантату у кістку ампутованої кінцівки пацієнта, після чого до зовнішньої частини імплантату фіксуються компоненти протеза. Ця методика дозволяє пацієнтові відчувати й розрізняти поверхні, на які наступає, і повертає йому чутливість.

Україна поки що має невеликий досвід у проведенні остеоінтеграційних операцій, проте завдяки розвитку медичних технологій і міжнародній співпраці, такі можливості стають доступними для українських пацієнтів.

Керуючись ідеєю швидкої реабілітації та повернення до активного способу життя, лікарі Вінницької обласної клінічної лікарні імені М.І. Пирогова впроваджують нові технології та методи лікування за підтримки провідних світових спеціалістів, серед яких відомий австралійський ортопед-травматолог Муньєд Аль Мудеріс. Його досвід допомагає пацієнтам повернутися до активного способу життя та працювати без обмежень.

Перші кроки на імплантованих протезах пацієнти можуть зробити вже на другий день після операції, а повноцінно ходити - за шість тижнів.

Для українських пацієнтів, які зазнали значних травм, відкриваються нові можливості лікування та реабілітації на базі Вінницької обласної клінічної лікарні імені М.І. Пирогова.

Новини Вінниці / Унікальна операція в Вінниці: Імплантат у кістку ампутованої кінцівкиНовини Вінниці / Унікальна операція в Вінниці: Імплантат у кістку ампутованої кінцівкиНовини Вінниці / Унікальна операція в Вінниці: Імплантат у кістку ампутованої кінцівкиНовини Вінниці / Унікальна операція в Вінниці: Імплантат у кістку ампутованої кінцівкиНовини Вінниці / Унікальна операція в Вінниці: Імплантат у кістку ампутованої кінцівкиНовини Вінниці / Унікальна операція в Вінниці: Імплантат у кістку ампутованої кінцівкиНовини Вінниці / Унікальна операція в Вінниці: Імплантат у кістку ампутованої кінцівки