Українські воїни збили 10 ворожих «Шахедів» над Вінниччиною

Новини Вінниці / Українські воїни збили 10 ворожих «Шахедів» над Вінниччиною

У ніч на 20 серпня російські окупанти здійснили чергову масовану атаку на Україну, використовуючи ракети та ударні дрони.

За словами командувача Повітряних Сил ЗСУ Миколи Олещука, Росія здійснила атаку, застосувавши дві балістичні ракети «Іскандер-М»/KN-23 з Воронезької області, крилату ракету «Іскандер-К» з Брянської області, керовані авіаційні ракети Х-59 та 26 ударних дронів типу «Shahed». Пуски дронів здійснювалися з районів Приморсько-Ахтарськ, Єйськ та Курськ на території росії.

Протиповітряні сили України провели успішний бій, під час якого було знищено 28 повітряних цілей. Серед них одна крилата ракета «Іскандер-К», дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 25 ударних безпілотників «Shahed-131/136», які загрожували Київській, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Вінницькій, Хмельницькій, Кіровоградській, Сумській та Чернігівській областям.

Над Вінниччиною ворожі дрони були особливо активними. Як повідомила перша заступниця начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна, в область зайшло 12 «Шахедів». Завдяки високій майстерності наших воїнів протиповітряної оборони, вдалося збити 10 з них. Інформації про постраждалих чи руйнування не надходило.