У власність двох громад Вінниччини відсудили дві земельні ділянки

Новини Вінниці / У власність двох громад Вінниччини відсудили дві земельні ділянки

На Вінниччині завдяки зусиллям прокуратури вдалося запобігти незаконному використанню двох земельних ділянок загальною площею 52 гектари.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури повідомила про успішне оскарження рішення Немирівського районного суду. Суд незаконно визнав за громадянами право постійного користування земельною ділянкою в порядку спадкування. Проте, за законодавством, такі землі не можуть входити до складу спадщини та спадкуватися.

Завдяки апеляційній скарзі прокуратури рішення було скасовано, щоб запобігати протиправному використанню 50 гектарів землі сільськогосподарського призначення вартістю понад 13 мільйонів гривень у Райгородській сільській громаді.

Ще одним успіхом стало вимога 2 гектарів землі сільськогосподарського призначення у Липовецькій міській громаді. Земля вартістю 3,6 мільйона гривень була незаконно передана у приватне володіння внаслідок т. зв. «подвійної» приватизації у 2016 році.

Прокуратура подала позов до Липовецького районного суду про вимогу земельної ділянки з приватної у комунальну власність громади. Суд задовольнив позов, і після виконання судового рішення ділянка повернеться у власність Липовецької громади. Це дозволить громаді належно розпоряджатися землею та отримувати дохід у місцевий бюджет, що сприятиме покращенню соціально-економічної ситуації.