У Вінницькій області автобус перевернувся через п'яного водія

Новини Вінниці / У Вінницькій області автобус перевернувся через п'яного водія

Через ДТП постраждало 20 пасажирів.

29 травня на Вінниччині сталася серйозна ДТП за участю автобуса ПАЗ та вантажного автомобіля DAF. За попередньою інформацією слідства, 56-річний водій автобуса, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, не надав перевагу в русі та допустив зіткнення з вантажівкою під керуванням 28-річного мешканця міста Гайсин. Внаслідок зіткнення автобус, який здійснював нерегулярні перевезення, перекинувся.

За медичною допомогою звернулися 20 пасажирів автобуса, з яких 10 були госпіталізовані. Вік постраждалих варіюється від 21 до 76 років. Водій вантажівки був тверезий, тоді як результат освідування водія автобуса підтвердив наявність у нього алкогольного сп'яніння. Транспортні засоби були поміщені на арештмайданчик.

У поліції зазначили, що за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп'яніння, розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 286-1 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає до трьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п'яти років.