У Вінниці затримали індійця, який понад три роки незаконно перебував на території України

Новини Вінниці / У Вінниці затримали індійця, який понад три роки незаконно перебував на території України

25-річного чоловіка наразі помістили у пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні.

Оперативники Управління міграційної поліції та Вінницького райуправління виявили громадянина Індії, який порушив міграційне законодавство України. Як з'ясувалось, у квітні 2021 року Управлінням державної міграційної служби у Вінницькій області було прийнято рішення про скасування посвідки на тимчасове проживання іноземця. Однак, правопорушник проігнорував це рішення та не залишив територію України у вказаний термін.

Відносно чоловіка склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 203 КУпАП (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні й транзитного проїзду через територію України). Прийнято рішення щодо його примусового видворення за межі України з одночасною забороною на в’їзд до країни терміном на 5 років.

До вирішення питання про екстрадицію індієць перебуватиме у пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, що належить Державній міграційній службі України. Цей пункт забезпечує тимчасове утримання осіб, що порушили міграційне законодавство, до моменту їх екстрадиції.

Заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства у міграційній сфері тривають. Управління міграційної поліції активно співпрацює з іншими правоохоронними органами та відповідними службами для забезпечення дотримання законодавства щодо перебування іноземців на території України.