У Вінниці запустили новий тролейбусний маршрут з Вишеньки до Десни

Новини Вінниці / У Вінниці запустили новий тролейбусний маршрут з Вишеньки до Десни

Цей маршрут складається з 32 зупинок і включає дві нові інклюзивні тролейбуси «VinLine»

Як повідомляє Вінницька міська рада, новий тролейбусний маршрут №22 вже почав курсувати, забезпечуючи зручне транспортне сполучення для мешканців Десни з іншими частинами міста. Директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін зазначив, що на даному маршруті працюють два інклюзивні та енергоощадні тролейбуси «VinLine» пасажиромісткістю до 98 осіб.

Загальна довжина нового маршруту становить 15.7 км, з яких 3 км тролейбуси долають автономним ходом. Маршрут включає 32 зупинки, а інтервал руху в годину пік складає 56-66 хвилин. Це значно покращить доступність транспорту для мешканців Десни, особливо для дітей, які навчаються у ліцеях на вулиці Київській.

Староста Деснянського старостинського округу Галина Обливач висловила вдячність міській владі за запуск нового маршруту. Вона підкреслила, що мешканці громади давно просили об'єднати Десну з центром Вінниці та Вишенькою через маршрут громадського транспорту. 

«Місто Вінниця та приєднані території гуртом працюють над тим, аби розвивати інфраструктуру, попри всі виклики війни», - додала Обливач.

У перший день роботи маршруту ним скористалися близько 1 000 пасажирів.